Tarih: | 12 Ocak 2023 Perşembe |
Ve İstanbul'da her caminin bir izi vardır, bu şehrin statüsüne tanıklık eden bir damga, tarihten bir iz
İstanbul (eski adıyla Konstantinopolis), geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nun başkentiydi ve şimdi Türkiye'nin en büyük şehridir.Bugünü ve geçmişi birleştiren bir şehirdir.Kültür ve sanat şehridir. Ufuk çizgisini süsleyen mimari yapıların ihtişamı ve gökyüzünü kucaklayan yüksek minareleri, yerin derin bir ruhani görüntüsünü veriyor.
Bizanslılar nasıl kiliseler ve görkemli saraylar inşa ettilerse, Osmanlılar da onların ardından geldi ve İstanbul, en önemli tarihi eserler olarak nitelendirilen İslam mimarisinin en güzel modelleriyle doluncaya kadar güzelliği zamanın geçişini değiştirmeyen camileri inşa etmekte ustalaştı. ve Türkiye'de bir turizm ve kimlik işareti haline geldi, bu nedenle İstanbul'a bir ziyaret ziyaret edilmeden tamamlanmış sayılmaz Bu güzel camilerden bazıları.
Diyanet İşleri Başkanlığı istatistiklerine göre İstanbul'da 3.317'si olmak üzere yaklaşık 86.762 cami bulunmaktadır.
Ve her caminin İstanbul'da bir damgası, bu şehrin statüsüne tanıklık eden bir işareti, tarihin, maneviyatın, büyüklüğün ve yaşamın bir izi vardır.
Ramazan ayı tecrübesi, İstanbul'da kendine has bir parıltısı ve tadı olan şeylerden biridir, çünkü Türkler Ramazan ayını bir toplanma ve kutlama ayı olarak kabul eder, bu nedenle Türk şehirleri baştan sona yanan süslerin alevine dönüşür.
İslami kitapların, hediyelik eşyaların ve küçük koleksiyonların sergilendiği tezgahların yanı sıra teravih namazından sonra düzenlenen tasavvuf dansı akşamları, İstanbul'un tüm sokakları ve camileriyle manevi bir atmosfere sahiptir.
Ramazan ayında İstanbul'un en güzel özelliği, ziyaretçiyi ünlü Türk mirasının başka bir dünyasına götüren yüksek manevi ve duygusal zamanların geçirilebileceği Sultanahmet bölgesindeki ve Topkapı Sarayı'ndaki tasavvuf köşelerinde bolca bulunan Mevlevi akşamlarıdır. , Ramazan atmosferini ayrıcalıklı bir şekilde yaşamasını sağlayın.
Akşam ezanının yaklaşmasıyla birlikte Boğaz'a yayılan yatlar, kahvaltı ve ailecek ramazan akşamları düzenlenen bu teknelerde güzel aktivitelerin yanı sıra çok sayıda turistin teknelerde kahvaltı yaptığı kaydedildi.
Mübarek Ramazan ayının her gecesi, Türklerden ve Müslüman topluluklardan gelen elçiler olan Hz . Eşsiz bir ruhani atmosferde yatsı ve teravih namazları.
İstanbul surlarının dışında, İstanbul Boğazı'ndan ayrılan "Haliç Körfezi" kıyısında yer alan cami, geceleri ziyaretçileri için maneviyat ve özgünlüğü aynı anda getiren büyüleyici bir manzara ve sakin bir alan oluşturmaktadır.
Caminin ziyaretçileri sadece Türklerle sınırlı değil, yıl boyunca, özellikle Ramazan ayında, büyük sahabe ruhuyla Fatiha okumaya gelen Müslümanlar başta olmak üzere birçok turist tarafından ziyaret ediliyor.
Genelde İstanbul semalarında yüzlerce minare ve deniz feneri, manevi bir şaheser teşkil eden bir sahnede yükselir. Muhammed el-Fatih'in camisinde.. İstanbul'da Müslümanların gölgelediği manevi bir gölge.
Fatih Camii , İstanbul'un en önemli ve en büyük camilerinden biri olup, Sultan Mehmed Al-Fatih'in yaptırdığı en eski büyük camilerden biridir ve cami, Fatih türbesini de kucaklamaktadır.
İstanbul mahallelerinin kalbinde eski şehrin içinde, Fatih semtinde bir tepede yer alan ve Arap cemaatinin oldukça az bir kısmının Fatih semtinde yoğunlaşmasıyla cami onlar için önemli bir destinasyon haline geldi. , Türk vatandaşları için olduğu kadar, kendi içlerinde de önemli bir yer kaplar ve dini atmosferi çeşitli vesilelerle hissettirir.
Ve El-Fetih Camii'nden Sultan Ahmed Camii'ne veya Sultanahmet Camii olarak adlandırılana, MS 17. yüzyılda Sultan Ahmed bu dev camiyi inşa etti ve Osmanlı döneminde İslam mimarisinin en önemli başarılarından biri olarak kabul ediliyor. İç tasarımı, caminin içine güneş ışınlarını yansıtan mavi çinilerin yanı sıra yazıtlar ve zarif grafiklerle dekore edilmiştir.
Bu cami, İstanbul'daki turistler için önemli bir yer olmasıyla ünlüdür, bu nedenle bu eşsiz simgesel yapıyı ziyaret etmeden bu şehri ziyaret eden bir turist bulamazsınız.Fatih semtindeki Sultanahmet semtinde yer almaktadır. Türk ve İslam mimarisinin, 10 bin kişinin ibadet edebileceği, mavi mermer kakmalı dev kubbesi ve dış tasarımıyla Ulu Camii'nin tasarımına benzediği için İstanbul semalarını süsleyen yüksek minareleri ile diğerlerinden ayrılır. birçok minare ve iç yazıtlarda mavi hakimdir.
Tarihi bir statüye sahip olan Süleymaniye Camii'ni de unutmayalım.İstanbul Üniversitesi'nin kuzey kapısının yanında yer alan ve tarihi açıdan camilerinin en büyüğü sayılan Süleymaniye Camii, adını hükümdarlığı döneminde yaptıran Sultan Süleyman'dan almıştır. alanı.
16. yüzyılda inşa edilen bu dev cami, güzel kubbeleri, yeşil bahçesi ve ışıltılı mermer sütunlarıyla dikkat çekiyor.Ulu kubbesinin yüksekliği 53 metre. Boğaziçi platosunun tepesinde yer alan, yüksek derecede zevkle tasarlanmış, birçok medeniyet ve kültürle inşa edilmiştir.
Ve Ortaköy Camii, El Hamidiye, El Şakirin, Rüstem Paşa, El Cedid ... gibi göz alıcı mimari tasarımları, eskilikleri ve manevi-dini atmosferleri ile öne çıkan diğerleri.
İlgili Bloglar:
İstanbul Daire Fiyatları Rehberi
Türkiye'de bir daire nasıl satın alınır?
Bir mülk satın alarak Türkiye'de ikamet
Türkiye'de satılık en ucuz daireler 2020
İstanbul'da taksitle satılık daire satın alma
Türk vatandaşlığı almanın yolları
Türkiye'de gayrimenkul yatırımı
Türkiye'de mülk satın almak için ipuçları
İstanbul Daireleri| Türkiye Daireler | Türkiye'de Notre | Türk vatandaşlığı | Gayrimenkul satış sonrası hizmetler | Gayrimenkul satış öncesi hizmetler
Size en uygun daireyi seçin
Size özel fiyatlar belirleyelim. Hemen tapunuzu teslim edelim
Denize yakın lüks Kıbrıs projesinde en iyi tatil köylerine yakışır yaşam
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında Kıbrıs projesi bir arada
Tatil ve yaşam için ihtiyacınız olan tüm olanaklarla deniz kıyısında proje bir arada
Kıbrıs projesinde bitmeyen tatil hayatı
Deniz, doğa ve şehir manzaralı Kıbrıs projesi
Eyüpsultan sitesinde temiz hava ve yeşilliklerle dolu konforlu yaşam